VRET therapie brengt alle exposure-oefeningen uit de buitenwereld naar de therapiekamer, veilig en controleerbaar. Met het VRET platform van Moovd hebben onze therapeuten een groot aanbod aan digitale therapieën binnen handbereik, die een levensechte beleving en maximale confrontatie garanderen. Uit onderzoek blijkt dat cliënten hierdoor in korte tijd grote stappen voorwaarts kunnen zetten in hun behandeltraject.

VRET maakt het zoeken naar stressvolle situaties overbodig en is bijzonder effectief. Ook bij cliënten waar imaginaire exposure en exposure in vivo niet snel genoeg lukt. De methode biedt de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad aan te passen. In combinatie met de begeleiding die we als therapeuten biedten verlaagt dit voor veel cliënten de drempel om de behandeling aan te gaan.

De realistische nabootsingen bereiden de cliënt beter voor op de werkelijkheid, waardoor er minder terugval is. Experts bevestigen dat therapeuten met VRET sneller tot de kern van het trauma of angst komen, waardoor de therapie efficiënter en effectiever is.