Agressie is soms lastig, wil jij graag leren hoe je hier effectief mee om kunt gaan? Onze training “Samen leren omgaan met agressie” bied je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om agressieve situaties professioneel en doeltreffend aan te pakken. In deze training behandelen we verschillende onderwerpen en leerdoelen om jou te helpen agressie op een constructieve manier te benaderen.

Wat kun je verwachten?

 • Vormen van weerbaarheid: We gaan samen aan de slag met het ontwikkelen van jouw weerbaarheid, zodat je beter kunt reageren op agressie.
 • Vormen van agressie: Ontdek hoe agressie zich kan uiten, zodat je weet hoe je hierop kunt reageren. We bespreken diverse vormen van agressief gedrag.
 • Kijken naar jouw eigen gedrag en professioneel handelen: Zelfreflectie is belangrijk. We helpen jou kritisch te kijken naar jouw eigen gedrag en hoe je professioneel kunt handelen in agressieve situaties.
 • Praktijksituaties oefenen en bespreken: We bieden je de gelegenheid om in een veilige omgeving praktijksituaties te oefenen en te bespreken, zodat je jouw vaardigheden kunt toepassen en verbeteren.

Wat bereik je?

Aan het eind van de training zul je:

 1. Kennis hebben over verschillende vormen van agressie en weerbaarheid.
 2. In staat zijn om kritisch te kijken naar jouw eigen gedrag en professioneel handelen in agressieve situaties.
 3. Praktisch ervaring hebben opgedaan met oefeningen en situaties bespreken.

Voor wie is deze training?

De training “Samen leren omgaan met agressie” is bedoeld voor (professionele) opvoeders, preventiewerkers, docenten, jongerenwerkers en hulpverleners. Als jij te maken krijgt met agressie in jouw werk en wilt leren hoe je hier effectief en professioneel mee kunt omgaan, dan is deze training voor jou.

Praktische informatie:

 • Duur: Twee dagdelen
 • Kosten: 495 euro
 • Accreditatie: 9 punten bij Jeugd en Gezinsprofessionals (SKJ214793)
 • Aanmelden: Als je interesse hebt, kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar jderuijter@deruijtershoeve.nl.