Jij maakt in je leven deel uit van verschillende groepen, zoals je klas, catechisatiegroep, sport- of hobbyclub. Het is belangrijk om te realiseren dat in deze groepen, of ze nu groot of klein zijn, er veel te leren valt. In een groep leer je hoe je rekening moet houden met anderen. Je ontdekt hoe je jouw eigen belangen in balans kunt brengen met het belang van de hele groep. Dit proces draait om het begrijpen van je eigen gedrag, je sterke punten en ook je beperkingen.

Binnen de Ruijtershoeve krijgt ieder kind op dit moment individuele begeleiding. We werken hard aan persoonlijke doelen, maar we vinden het groepsproces net zo belangrijk. Hierdoor creëren we een veilige en leerrijke omgeving voor ieder kind. Op onze groep focussen we onder andere op schoolse vaardigheden die specifiek zijn afgestemd op wat jij nodig hebt. Dit omvat zowel theoretische als praktische vaardigheden. Ook leer je omgaan met structuur en het samenwerken met andere kinderen.

Momenteel is er een leeftijdsvariatie van 5 tot 18 jaar. Onze activiteiten vinden voornamelijk plaats op onze locatie en de directe omgeving, maar soms verkennen we ook nieuwe plekken. Denk bijvoorbeeld aan culturele uitstapjes, zoals museumbezoeken, en sportieve activiteiten zoals zwemmen.