Als je geregistreerd bent als jeugd- en gezinsprofessional bij SKJ, kom je in aanraking met de Beroepscode en het beroepsregister als onderdeel van je professionele ontwikkeling in de Jeugdzorg. Deze training draait om de Beroepscode, richtlijnen en tuchtrecht, en biedt de gelegenheid om te oefenen in het herkennen en analyseren van morele vraagstukken in je werk.

Wat kun je verwachten?

De training voor jeugd- en gezinsprofessionals bij SKJ richt zich op het effectief toepassen van de Beroepscode, richtlijnen en tuchtrecht in de dagelijkse praktijk van de Jeugdzorg. Deelnemers krijgen inzicht in de Beroepscode en hoe deze toe te passen ten behoeve van de cliënt. De training behandelt ook de integratie van de Beroepscode en richtlijnen in de dagelijkse praktijk, evenals het omgaan met ethische dilemma’s. De drie modules van de training, gericht op de Beroepscode, werken met richtlijnen en tuchtrecht, bieden een uitgebreide kennisbasis en praktische vaardigheden.

Wat bereik je?

Na afronding van de training zullen deelnemers bekwaam zijn in het effectief toepassen van de Beroepscode en richtlijnen in hun dagelijkse werkzaamheden. Ze zullen in staat zijn om ethische dilemma’s te herkennen, te analyseren en weloverwogen beslissingen te nemen. De training vergroot niet alleen het begrip van professionele autonomie, normen en waarden, maar biedt ook praktische vaardigheden om deze in de praktijk toe te passen. Elke deelnemer ontvangt een trainingsmap met uitgebreide informatie over de behandelde thema’s.

Voor wie is de training?

De training is bedoeld voor jeugdzorgwerkers en alle professionals die te maken hebben met de Beroepscode voor de Jeugd- en gezinsprofessional. De training bestaat uit drie modules. Deelnemers ontvangen een trainingsmap met gedetailleerde informatie over de behandelde onderwerpen. De training wordt afgesloten met een toets.

Praktische informatie:

  • Duur: De training bestaat uit 2 (dag)delen (basis- en verdieping) en wordt afgesloten met een toets
  • Kosten: Totaal 465 euro (Basistraining: 210 euro en verdiepingstraining: 255 euro)
  • Accreditatie: 15 punten bij SKJ voor Jeugd- en gezinsprofessionals (7 punten basistraining en 9 punten verdiepingstraining).
  • Aanmelden: Als je interesse hebt, kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar jderuijter@deruijtershoeve.nl