Heb jij passie voor kinderen en jongeren? Wil jij samen met hen werken aan hun toekomst? Zie jij het begeleiding van jongeren als een uitdaging en sta jij stevig in je schoenen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij de Ruijtershoeve bieden we begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarnaast bieden we behandeling aan volwassenen.

We bieden op onze begeleidings-locatie individuele begeleiding aan kinderen en jongeren die (tijdelijk) zijn uitgevallen op school, waarbij we doormiddel van zorg op maat werken aan terugkeer in het onderwijs. Ook bieden we individuele begeleiding aan jongeren met ADHD, hechtingsproblematiek, ontwikkeling- en gedragsproblematiek en traumatisering en begeleiding in gezinnen, indien nodig in combinatie met behandeling.

Wat doet een jeugdzorgwerker C?

Als jeugdzorgwerker C ben je verantwoordelijk voor het hele traject rondom de jongere, zoals de contacten met ouders, gemeente, school en andere betrokkenen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van het ontwikkelplan.

Je werkt voornamelijk als individueel begeleider en je geeft begeleiding bij complexe problemen, ook ben je inzetbaar in gezinnen.

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het neerzetten van een positief leefklimaat. Je herkent leersituaties en kan jeugdigen motiveren, waardoor ze kunnen groeien in hun ontwikkeling.

Wij zijn op zoek naar gedreven jeugdzorgwerkers C (voor maximaal 28 uur) die werken met passie voor de jongeren. Je ondersteunt hen in hun ontwikkeling, samen met jouw team. Je bent verantwoordelijk voor het neerzetten van een positief klimaat, kan jongeren motiveren en helpt hen hun eigen kracht te vinden. Je ondersteunt jongeren in het behalen van hun doelen, deze kunnen gericht zijn op het omgaan met emoties, sociale contacten, school, vrijetijdsbesteding en nog veel meer.

Je kan rapporteren en hebt goede communicatieve vaardigheden. Als mentor zet je samen met de gedragswetenschapper de plannen uit en zie je er op toe dat dit wordt uitgevoerd door je collega’s, een schaduwmentor ondersteunt je hierin.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een kleinschalige organisatie waarin je geen nummer bent;
 • Een uitdagende werkomgeving waarbij de jongere centraal staat;
 • Een organisatie waarin je mee kunt denken in de verdere ontwikkeling;
 • Een organisatie met een open cultuur en korte communicatielijnen;
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden door middel van training en intervisie;
 • Salaris conform de CAO jeugdzorg schaal 8 (Jeugdzorgwerker C).

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO Socialwork opleiding (of vergelijkbaar) of je bent SKJ geregistreerd;
 • Je hebt werkervaring in de (jeugd)zorg;
 • Je hebt een zelfstandige en actieve werkhouding;
 • Je bent stressbestendig en hebt improvisatievermogen, handig bij crisissituaties;
 • Je hebt kennis en ervaring met agressie en kan hier adequaat in handelen;

Mail voor meer informatie naar personeelszaken@deruijtershoeve.nl

Solliciteren kan tot 17 maart 2024