Zorgen voor getraumatiseerde kinderen is een training voor (beroeps-) opvoeders van een (complex) getraumatiseerd kind (0 tot 18 jaar). Opvoeden met kennis van trauma vergroot het vertrouwen van het kind in eigen capaciteiten,


Wat kun je verwachten?

De training “Zorgen voor Getraumatiseerde Kinderen” biedt opvoeders, zowel professioneel als niet-professioneel, inzichten en vaardigheden om effectief om te gaan met (complex) getraumatiseerde kinderen tussen 0 en 18 jaar. Je kunt verwachten dat de training praktische technieken en strategieën leert om gedrag en disfunctionele opvattingen van het kind te veranderen. Daarnaast zal de focus liggen op het vergroten van traumasensitiviteit, wat het vertrouwen, de veiligheid en het gevoel van eigenwaarde van het kind bevordert.

Wat bereik je?

Na afronding van de training beschik je als opvoeder over verhoogde kennis van trauma en ben je in staat om traumasensitief op te voeden. Het doel is het voorkomen van voortijdige beëindiging van plaatsingen door het vergroten van de traumasensitiviteit. Je bereikt een beter begrip van de behoeften van getraumatiseerde kinderen en verwerft praktische vaardigheden om een positieve impact op hun ontwikkeling te hebben.

Voor wie is de training?

De training is bedoeld voor zowel professionele als niet-professionele opvoeders die te maken hebben met (complex) getraumatiseerde kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Praktische informatie:

  • Duur: De training bestaat uit één volledige dag en twee lossen dagdelen
  • Kosten: 595 euro
  • Accreditatie: 22 punten bij SKJ Jeugd- en gezinsprofessionals (SKJ206484)
  • Aanmelden: Als je interesse hebt, kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar e.roessink@deruijtershoeve.nl.